Aktivnosti

U Fondaciji 787 provodimo niz aktivnosti kako bismo doprinijeli ostvarenju naše misije i poboljšali status žena i mladih u bh. društvu.

education 
Obrazujemo
U Fondaciji 787 organizujemo različite programe jačanja kapaciteta za žene i mlade, kako bismo unaprijedili njihovo znanje, vještine i stavove. Programi su organizovani na teme poput: osnivanje tzv. start-up kompanija, finansijsko opismenjivanje, tržišna konkurencija, programi izvoza, društveno odgovorno poduzetništvo, poduzetničke i menadžerske vještine, poduzetništvo za žene žrtve nasilja, itd.
assist 
Pomažemo
U cilju pomaganja mladima i potencijalnim ženama poduzetnicama kako bi osnovali i vodili vlasite poslove na efektivan način, Fondacija 787, im obezbjeđuje potrebnu tehnologiju i usluge razvoja kompanija. Ove usluge su primarno usmjerene na prenos znanja i vještina, te poslovno-pravno savjetovanje. Navedene usluge uključuju module poput: istraživanje tržišta, razvoj poslovnog plana, pravni zahtjevi za mala i srednja preduzeća, menadžment, itd.
inform 
Informišemo
Mi širimo potrebne informacije, koje omogućavaju ženama i mladima da iskoriste ekonomske mogućnosti i unaprijede svoj društveno-ekonomski status. U tu svrhu, kreiramo jedinstvenu internet informativnu platformu za (potencijalne) poduzetnike/poduzetnice, te koristimo različite kanale (internet stranica Fondacije, društvene mreže, bilten i naši događaji) kako bismo proširili vijesti.
promoting 
Promovišemo
Jedan od najbitnijih zadataka ispred Fondacije 787 je promjena postojeće kulture pasivnosti u Bosni i Hercegovini. Samim tim, odlučni smo u promovisanju poduzetničke kulture koja protivrječi uspostavljenim normama koje dodjeljuju tradicionalne uloge ženama (“one trebaju biti domaćice”) i mladima (“njihovo znanje će biti primjenljivo tek u budućnosti”). U tom pogledu, organizujemo različite kampanje podizanja svijesti i ističemo uspješne priče.
networking 
Povezujemo
Bez obzira na to da li u društvene svrhe ili za poslovne potrebe, umrežavanje (networking), omogućava nove i neograničene mogućnosti. U skladu s tim, posvećeni smo izgrađivanju mreže u Bosni i Hercegovini i na međunarodnom nivou kako bismo unaprijedili poduzetničku kulturu i olakšali poduzetničke napore žena i mladih.
advocating 
Zagovaramo
Naše zagovaračke aktivnosti usmjerene su ka stvaranju i razvoju okruženja u kome žene i mladi imaju jednake mogućnosti za postizanje ekonomske nezavisnosti. Samostalno i u okviru zagovaračkih koalicija, razvijamo i zagovaramo starosno i rodno osviještene programe, politike i propise.
back to top

Društvene mreže

Kalendar

December 2017
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Top of Page