O nama

Fondacija 787 je nevladina, neprofitna i apolitična organizacija, osnovana u augustu 2014. godine pri Ministarstvu pravde Bosne i Hercegovine.

Fondacija je osnovana sa ciljem promjene specifične pozicije žena i mladih u Bosni i Hercegovini s obzirom na to da se oni susreću sa različitim izazovima, pritom predstavljajući ogroman neiskorišten potencijal. Ograničen pristup kvalitetnom obrazovanju, velika i rastuća stopa nezaposlenosti, konstantna društvena i kulturna diskriminacija, te isključivanje iz procesa donošenja odluka – neki su od brojnih problema koji onemogućavaju članove spomenutih grupa da ostvare svoj potencijal i ostvare utjecaj u svojim zajednicima.

Fondacija 787 je prepoznala da je zajednički nazivnik problema s kojima se žene i mladi suočavaju, jaka ekonomska nemoć, koja uzrokuje mnoge druge oblike socijalno-ekonomskih ograničenja.

Slijedom navedenog, Fondacija podržava efektivno ekonomsko osnaživanje žena i mladih, koje se ostvaruje putem (društveno odgovornog) poduzetništva, kao puta do željenog napretka.

 

Vizija
Naša vizija je društvo u kome su mladi ljudi i žene ravnopravni, ekonomski nezavisni i društveno odgovorni članovi.
Misija
Naša misija je osnaživanje žena i mladih u BiH u stvaranju i iskorištavanju primarno ekonomskih mogućnosti, sa ciljem poboljšanja sveobuhvatnog kvaliteta njihovih života, te povećanje njihovog utjecaja u društvu.
Vrijednosti
Vrijednosti koje nas inspirišu i vode su: jednakost, napredak, solidarnost i izvrsnost.

 

   

 

 

 

 

Iza Fondacije 787 stoji tim profesionalaca međusobno povezanih prijateljstvom, okupljenih oko vizije društvenog razvoja, te osnaženih izvrsnošću i solidarnošću. Članovi tima predstavljaju raznoliku grupu koja posjeduje stručnost i iskustvo iz različitih oblasti biznisa, prava, akademske zajednice i komunikacija.

Fondacija 787 sarađuje sa velikim brojem međunarodnih, regionalnih i lokalnih interesnih grupa i pojedinaca koji dijele istu viziju i cilj postizanja komplementarnosti u naporima osnaživanja žena i mladih. 

back to top
  • AFAEMA
  • WEP
  • ok
  • TrafikaBa
  • ORC Tuzla
  • SAIS
  • Libela
  • Inicijativa

Društvene mreže

Kalendar

December 2017
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Top of Page