Realizovana druga radionica Operacije kino u Banja Luci

Fondacija 787 uspješno je realizovala niz tematskih treninga i predavanja u sklopu druge radionice Operacije kino održane je u Banja Luci od 26 - 28.02.2016.godine. Fokus radionice je bio usmjeren na razvijanje pregovaračkih vještina, te na usvajanje osnovnih znanja u oblasti projektnog menadžmenta i poduzetništva. 13 učesnika iz Banja Luke, Bratunca, Goražda, Gračanice, Mostara, Posušja, Sarajeva, Srebrenice, Širokog Brijega, Zvornika i Žepča imalo je priliku raditi na praktičnim primjerima kada je u pitanju planiranje i sprovođenje projekata, te osmišljavanje i razrada poslovnih ideja.

Kristina Nikolić, Srebrenica: ”Svakom bih preporučila da se prvom prilikom priključi Operaciji kino i Fondaciji 787, jer ove radionice koje sam prošla u protekla tri dana su ostavile veoma jak i efektan utisak na mene. Sa svake radionice izašla sam sa novim stečenim znanjem, a posebno sam zadovoljna radionicom projektni menadžment i programom kojeg smo savladali, a koji će pomoći meni i mojim kolegama u novoosnovanoj DOMINO organizaciji da u budućnosti lakše komuniciramo i radimo na novim projektima.”

Senad Džananović, Bratunac: ”Drugi dio radionica održanih u Banja Luci su meni veoma zanimljive i korisne, jer imam priliku naučiti mnogo toga što vjerujem da će mi biti od koristiti u budućnosti, naročito na fakultetu, s obzirom da planiram upisati produkciju. Svakako tome doprinose odlični predavači i predavanja, kao i ostali učesnici od kojih se također mnogo toga može čuti i naučiti. Drago mi je da sam dio grupe i da učestvujem na radionicama Operacije kino.”

Ivana Šilić, Posušje: ”Iako smo u grupi veoma različiti, kao tim jako dobro funkcioniramo, prihvaćamo suprostavljena mišljenja i trudimo se što vise naučiti jedni od drugih. Tomu doprinose i odlični predavači, koji su nam uspjeli prenijeti svoja iskustva, ohrabriti nas da ne odustajemo i kako da uspješno savladavamo prepreke. Najzanimljivije do sada što sam naučila jeste kako realizirati svoju ideju i napraviti biznis plan te hrabro zakoračiti u poduzetništvo.”

Učesnici radionice su imali priliku i razgovarati sa mladom poduzetnicom Majom Miljević, vlasnicom kompanije „Zdrava logika“ iz Banja Luke, koja je tom prilikom podijelila svoje iskustvu u vezi sa osnivanjem i svakodnevnim vođenjem svoje kompanije čiji se poslovni model zasniva na pružanju najkvalitetnijih mogućih proizvoda kupcima na bh. tržištu.

0
0
0