Volonterke Fondacije 787

Misija Fondacije 787 kojoj stremimo kroz sve naše aktivnosti jeste da mladi ljudi, a posebno mlade žene trebaju dobiti priliku da pokažu svoje znanje i vještine u svim sferama društva. Na nedavno održanoj Radionici na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, imali smo priliku upoznati grupu vrlo motivisanih i izuzetnih studenata. Pozvali smo ih da sarađuju sa Fondacijom u brojnim aktivnostima. Među mnogobrojnim prijavama, izabrali smo četiri vrijedne saradnice. Neke njihove tekstove već ste imali priliku čitati, a sada je vrijeme i da ih predstavimo.

Marija Pudarić je rođena 19.05.1993.g. u Sarajevu. Studentica je Fakulteta političkih nauka u Sarajevu, odsjek Komunikologija. Od 2009.godine volontira i povremeno honorarno radi u raznim organizacijama civilnog društva koje se bave pitanjima mladih u BiH, ljudskim pravima, zapošljavanjem i zadržavanjem mladih u BiH, te novinarstvom, pa su se i njeni interesi razvili u skladu s tim. Pored aktivizma, veliki je ljubitelj putovanja i pokušava naučiti i pokoji novi jezik. U Fondaciji 787 volontira jer je veoma zainteresovana za razvijanje poduzetništva, posebno za mlade, te je zaključila da će, pored volontiranja u klasičnom aktivističkom smislu, steći i novinarsko iskustvo kreirajući tekstove i intervjue za Fondaciju. Kada razmišlja o svojoj karijeri uvijek se vidi kao neko ko će raditi na poboljšanju stanja mladih, kreirati politike za razvoj mladih i nuditi nove mogućnosti mladima u Bosni i Hercegovini.

Edina Velić je studentica treće godine komunikologije. Od malena je htjela biti novinarka i već tada se vidjela u novinarskom poslu. Za volontiranje u Fondaciji 787 se odlučila jer smatra da je svaki novi vid prakse ili usvajanja znanja, na neki drugi način iz oblasti novinarstva, dobrodošlo. Kroz volontiranje za Fondaciju vjeruje da će još više usavršiti svoje vještine pisanja, rad u timu, ali i samoinicijativnost. Svoju buduću karijeru voljela bi graditi u branši koju je i izabrala prije nekoliko godina kao glavnu.

Dalila Hasić je također treća godina komunikologije na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Novinarstvo smatra svojim pozivom u budućnost.. a da je budućnost vrijeme kojem se nadamo, a i vrijeme kojeg se bojimo. Mišljenja je da je rijetko koja profesija u toj mjeri puna dinamike, raznovrsnosti, opasnosti, strasti, adrenalina i sjaja, kao što je profesija novinara. Dalilin trenutni cilj, dok još studira, je da unaprijedi svoje vještine pisanja, fotografisanja, te rada s ljudima općenito. Fondacija 787 je za Dalilu idealna prilika da radi sve navedeno i razvije svoj stil pisanja.

Sanela Pripo je studentica na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, odsjek komunikologija/žurnalistika. Još je u srednjoj školi postala aktivan član humanitarnog udruženja u kojem i danas volontira. Za Sanelu humanitarni rad nije samo davanje novca u određene svrhe, već smatra da pomoć može da dođe u raznim oblicima, od najjednostavnijih, poput pružanja ruke, osmijeha ili otvaranja vrata nemoćnoj osobi. Ono što Sanelu čini posebno sretnom jeste osjećaj da je nekome uljepšala dan. Za sebe kaže da je komunikativna osoba, voli druženja i timski rad, te da posjeduje dobro razvijenu vještinu vođenja tima. Sanela voli da čita knjige, pa odatle i ljubav prema pisanju. Volontiranje u Fondaciji 787 vidi kao sticanje novog iskustva u poduzetništvu i priliku da razvije svoj stil pisanja.

Radujemo se svim zajedničkim uspjesima i nadamo se da će Marija, Edina, Dalila i Sanela ostvariti ciljeve zbog kojih su se odlučile na saradnju sa Fondacijom 787.

0
0
0