Operacija kino i Fondacija 787 obrazuju mlade aktiviste iz 10 gradova BiH

Operacija kino, putujući projekat Obala Art Centra i Sarajevo Film Festivala, u saradnji i pod mentorstvom Fondacije 787 pokrenula je i ove godine ciklus edukativnih radionica za mlade.

Novi ciklus radionica promovira društveni aktivizam i poduzetničku kulturu među mladima sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i vještina učesnika potrebnih za izgradnju proaktivnog stava i učešća u društveno-ekonomskim i kulturnim aktivnostima u Bosni i Hercegovini. Bit će održana tri ciklusa radionica u periodu od januara do aprila 2017. godine.

Prvi ciklus održao se tokom prethodnog vikenda u sarajevskom kinu Meeting Point (27-29.1.2017.) i okupio je 12 učesnika iz Tomislavgrada, Širokog Brijega, Zvornika, Zenice, Ugljevika, Žepča, Prijedora, Milića, Bosanske Krupe i Sarajeva: Amra Penava, Ana Mikulić, Dino Brljevac, Dragan Vuković, Ivan Majić, Marija Crnac, Marina Tomić, Mićo Matić, Siniša Aleksić, Slavica Kraljević, Sunčica Đukanović, Tarik Halkić.

"Uistinu nam je zadovoljstvo što našu saradnju sa Operacijom kino i Sarajevo Film Festivalom nastavljamo i ove godine. Činjenica da je najuspješniji filmski festival u regiji prepoznao značaj ovakve vrste edukacije u cilju poboljšanja položaja mladih ljudi u BiH, nama je dodatni podstrek za rad. I ovaj put imamo odlične predavače i vrlo raznovrstan i dinamičan program radionica i vjerujem da su ispred nas vrlo zanimljiva tri mjeseca. Sve koji žele saznati više pozivam da nas prate na društvenim mrežama i osjete dio #poduzetnaBiH787 atmosfere", kazala je Dijana Duvnjak, predsjednica Upravnog odbora Fondacije 787.

Ove radionice za cilj imaju kreiranje mreže mladih, koji bi kao nova generacija aktivista i poduzetnika, u okviru kreativne industrije, povećali učinak djelovanja u lokalnoj sredini.

Operacija kino, putujući projekat Obala Art Centra i Sarajevo Film Festivala, koji se realizuje uz podršku Europa Cinemas i Federalnog ministarstva kulture i sporta, u proteklih pet godina upriličila je više stotina filmskih programa u gradovima širom BiH, bilježeći preko 50.000 posjetitelja. U okviru programske cjeline za mlade, u posljednje četiri godine Operacija kino ugostila je više od 350 mladih na filmskim radionicama.

Više informacija o projektu i radionicama:
www.operacijakino.ba 
www.fondacija787.ba

0
0
0