OK 787 edukativna avantura se nastavila u Širokom Brijegu

Operacija kino, putujući projekat Obala Art Centra i Sarajevo Film Festivala, u saradnji i pod mentorstvom Fondacije 787 nastavlja ciklus edukativnih radionica za mlade iz cijele BiH.

Nakon prvog ciklusa radionica održanih krajem januara u Sarajevu, proteklog vikenda 10 učesnica i učesnika iz Tomislavgrada, Širokog Brijega, Zenice, Ugljevika, Žepča, Bosanske Krupe i Sarajeva okupili su se u Širokom Brijegu gdje su uspješno okončali i drugi ciklus radionica o razvoju vještina i osnovama poduzetništva. Teme o kojima su učesnici razgovarali sa predavačima, te naučeno primijenili kroz vježbe i simulacije su pregovaranje, poduzetnički ekosistem u BiH, razvoj poslovnog modela, promocija i marketing, te umrežavanje.

Priče mladih poduzetnika su uvijek inspirativne i motivirajuće, pa su tako svoje priče o uspjehu, sa učesnicima radionica podijelili Fatima Bećarević, vlasnica Auto Bećarević iz Gračanice i Zvonimir Jukić, uzgajivač smilja iz Posušja. Fatima i Zvonimir su prethodne godine bili učesnici OK 787 Radionica.

Ovogodišnje radionice promoviraju društveni aktivizam i poduzetničku kulturu među mladima sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i vještina učesnika potrebnih za izgradnju proaktivnog stava i učešća u društveno-ekonomskim i kulturnim aktivnostima u Bosni i Hercegovini. Nakon Sarajeva i Širokog Brijega, naredna radionica je u Ugljeviku (31.3-2.4.2017.).

Cilj ove vrste edukacije i aktivnosti jeste kreiranje mreže mladih, koji bi kao nova generacija lokalnih aktivista i partnera, a uz pomoć kreativne industrije, povećali učinak djelovanja u lokalnoj sredini, te omogućili uspostavljanje aktivnijeg programa za mlade.

0
0
0