Završena prva faza projekta ‘E-Skills for Impact’ u Moldaviji

U okviru Erasmus+ mobilnosti, Fondacija 787 je kao partnerska organizacija imala priliku da učestvuje u prvom dijelu projekta „E-skills for Impact” koji se od 8. do 13 maja održao u Moldaviji.

Volonterke Fondacije 787, Elma Murić i Emela Fazlić, provele su sedam dana u Kišinjevu, glavnom gradu Moldavije, gdje su zajedno sa učesnicima iz pet drugih zemalja, Luksemburga, Holandije, Francuske, Poljske i Grčke imale priliku da nauče više o online platformama i alatima bez kojih je danas praktično nezamisliv rad bilo koje NGO organizacije.

Treneri i organizatori su se potrudili da u šest dana intenzivnog treninga,  učesnici saznaju više o tome kako osmisliti i voditi uspješan projekat online, pokrenuti crowdfunding kampanju te koje besplatne online alate i platforme koristiti u NGO projektima.

"Ovaj trening je bio zaista izuzetno iskustvo za mene. Članovi tima koji su osmislili i vodili trening su zaista dali sve od sebe, i to ne samo što se tiče projekta, nego su učinili i da se učesnici koji su prvi put došli u ovu istočnoevropsku zemlju, osjećaju kao kod kuće. Također, smatram da je projekat opravdao jednu od glavnih vrijednosti svake Erasmus mobilnosti, a to je da poveže ljude i na profesionalnom i na privatnom planu te da stvori nova prijateljstva", rekla je Elma Murić, jedna od volonterki Fondacije 787 na ovom projektu.

„E-skills for Impact” je Erasmus+ mobility projekt kojeg implementiraju moldavska NGO INVENTO te luksemburška organizacija WIDE (Women in Digital Empowerment) zajedno sa Fondacijom 787 i partnerskim organizacijama iz gore pomenutih zemalja. Trening u Moldaviji je bio prva faza projekta, dok će druga i finalna faza biti implementirana u septembru, u grškom Solunu.

0
0
0