Dodijeljeni certifikati učesnicima i učesnicama OK 787 Radionica

Operacija kino, putujući projekat Obala Art Centra i Sarajevo Film Festivala, u saradnji i pod mentorstvom Fondacije 787 uspješno je realizovala još jedan ciklus edukativnih radionica za mlade.

Cilj radionica jeste promoviranje društvenog aktivizma i poduzetničke kulturu među mladima sa jasnim fokusom na razvijanje znanja i vještina učesnika potrebnih za izgradnju proaktivnog stava i učešća u društveno-ekonomskim i kulturnim aktivnostima u Bosni i Hercegovini. U periodu od januara do aprila 2017. godine održana su tri ciklusa radionica. Na radionicama je učestvovalo 12 učesnika iz 10 bosansko-hercegovačkih gradova.

Učesnici su imali priliku prisustvovati na Sarajevo film festivalu, te drugog dana festivala je bila upriličena dodjela certifikata za uspješno učešće na radionicama.

Učesnici su istakli zadovoljstvo da kao nova generacija aktivista i poduzetnika, u okviru kreativne industrije, su imali priliku unaprijediti svoje znanje i vještine kako bi povećali učinak djelovanja u lokalnoj sredini.

Operacija kino, putujući projekat Obala Art Centra i Sarajevo Film Festivala, koji se realizuje uz podršku Europa Cinemas i Federalnog ministarstva kulture i sporta, u proteklih pet godina upriličila je više stotina filmskih programa u gradovima širom BiH, bilježeći preko 50.000 posjetitelja. U okviru programske cjeline za mlade, u posljednje četiri godine Operacija kino ugostila je više od 350 mladih na filmskim radionicama.

Više informacija o projektu i radionicama:
www.operacijakino.ba
www.fondacija787.ba

0
0
0