"Već prvi trening mi pomaže u realizaciji vlastitog biznisa"

riječi su Ivone Turalije iz Kupresa, učesnice programa "PoWEr". Ivona ističe da je organizacija na zavidnom nivou, od pružanja informacija, održavanja treninga, do najsitnijih detalja. "Izvrstan odabir predavača, kod kojih se vidi da barataju materijom i znanjem. Teme treninga su bile sistematizirane tako da daju bazična znanja i informacije penjući se stepenicu po stepenicu po važnosti teme. Sami trening je zaista nadmašio moja očekivanja."

Fondacija za društveno-ekonomski razvoj 787, uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State), organizuje program ekonomskog osnaživanja žena „PoWEr“. Program u trajanju od septembra 2017. do februara 2018. godine je namijenjen ženama iz Bosne i Hercegovine koje imaju poslovnu ideju ili su tek registrovale vlastiti biznis.

Prvi trening modul Programa, organizovan je u Sarajevu od 14.-17.09.2017. godine. Učesnice programa su žene od 20-50 godina starosti iz Bihaća, Nove Kasabe, Jajca, Kaknja, Sarajeva, Mostara, Visokog, Kupresa, Travnika, Ilijaša. Kroz prvi modul učesnice su imale priliku saznati više o poduzetničkom ekosistemu u BiH, diskutovati o finansijskim i pravnim aspektima poslovanja, raditi na razvoju poslovnog modela za svoju ideju, te naučiti kako voditi tim i organizovati poslovanje.

"Zaista sam impresionirana cjelokupnim programom i organizacijom programa. Detalji kojima su organizatori posvetili pažnju, ovaj program izdvajaju od ostalih. Sve pohvale idu za organizatore, koji su uz stručnost pružili i prijateljski pristup prema nama učesnicama. Predavači prvog modula su bili odlični, zanimljivi, te su na kreativan način prenosili svoje znanje, sto je i cilj ovog programa, naučiti da bismo mogle primijeniti. Dosta korisnih i podijeljenih informacija od strane predavača, koje će mi biti od velike pomoći prilikom realizacije vlastitog biznisa, te u svakodnevnim poslovnim aktivnostima", impresije su učesnice Emina Hadžić iz Kaknja.

Naredna faza Programa je istraživanje tržišta, tokom koje će učesnice provjeriti valjanost pretpostavki o svom poslovnom modelu i platnu vrijednosti svoje ideje.

Program je usmjeren na promovisanje neiskorištenog potencijala ženskog poduzetništva u cilju ohrabrivanja žena u BiH da započnu vlastiti biznis. Zajedno mijenjamo sliku ženskog poduzetništva u Bosni i Hercegovini.

* Realizacija programa je finansirana grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).

 

0
0
0