Kako nam je bilo na radionici "osnaŽENE"?

Fondacija 787, uz podršku Općine Centar Sarajevo, te u saradnji sa Biroom za zapošljavanje Općine Centar, implementira projekat „osnaŽENE“ u sklopu kojeg realizujemo dvije trodnevne radionice, te personalizirano poslovno savjetovanje za učesnice. Cilj projekta jeste da učesnice steknu znanja i vještine kako bi postale konkurentnije na tržištu rada, ali i kako bi se odvažile na pokretanje vlastitog biznisa/samozapošljavanje.

Silvia Kukanja Stanišić, jedna je od učesnica koja je poslala svoju prijavu i pridružila se prvoj grupi na radionici održanoj u novembru 2017. godine. "Odlično organizovana radionica "osnaŽENE" dala mi je sve potrebne informacije da promišljeno krenem u vlastiti biznis. Ovo je sjajna prilika za mlade žene koje imaju poslovnu ideju, ali i za one starije, koje su teško zapošljiva kategorija, da nauče korak po korak sve štoje potrebno da se krene. Da prestanu trošiti energiju na traženje posla i da je usmjere na sebe, razvijanje svoje poslovne ideje, te da se ohrabre za pokretanje svog biznisa. Kvalitetni predavači, ciljan izbor tema, pozitivna energija i pametni mladi ljudi iz Fondacije 787, koji ostaju na raspolaganju i nakon završetka radionice za konkretne odgovore i dalje smjernice. Radionica mi je bila vrlo korisna i zadovoljna sam jer sam pametno investirala svoje vrijeme", riječi su koje nam je Silvia poslala po završetku radionice.

Svoje utiske s nama je podijelila i Nazmija Hadžić ističući da je radionica korisna kako za žene koje se odluče na pokretanje biznisa, tako i za mlade koji žele proširiti svoja znanja ili se praktično upoznati sa planom poslovnog modela. "Preporučila bih radionicu kao poželjno iskusrvo, jer je dokaz da za 3 dana ideju možete pretvoriti u plan." 

Naše druženje i rad sa Silviom, Nazmijom i ostalim učesnicama, nastavljamo kroz personalizirano poslovno savjetovanje u narednom periodu. A vaše prijave za narednu radionicu, u decembru, očekujemo do 29.11.2017.

0
0
0