Učešće u panelu i izvedba radionice u sklopu projekta FY4ICT u INTERA Tehnološkom parku Mostar

Mlade djevojke iz Budve, Nikšića, Banja Luke i Mostara okupile su se 26. marta 2018. u INTERA Tehnološkom Parku kako bi sudjelovale na dvodnevnoj radionici „Building entrepreneurial mindset“.

Radionica namijenjena djevojkama koje žele razvijati poduzetnički duh u ICT sektoru započela je interaktivnim panelom koji su činile žene predstavnice poduzetničkog, ICT i obrazovnog sektora, ali i javnih institucija i nevladinih organizacija. Na panelu su osim Dijane Duvnjak i Dajane Džindo iz Fondacije 787, učestvovale i Andrea Čordaš, COO Nsoft, Jasminka Hasić Telalović, IUS, Tamara Puhovski, Propuh.com, Erna Šošević, Bizbook.ba, Anita Perić, Služba za zapošljavanje HNŽ i Džana Bašić, IT Girls.

Cilj panela bio je prijenos iskustava i najnovijih trendova iz svijeta poduzetništva i ICT-a, te usporedba Bosne i Hercegovine i Crne Gore sa zemljama Europske unije kada se radi o poduzetništvu i tehnološkoj industriji.

Nakon panela djevojke su imale priliku osobno razgovarati sa svakom od panelistica kroz sesiju umrežavanja, što je bila savršena prilika za razmjenu mišljenja i dodatni prijenos entuzijazma i motivacije koji je mladim djevojkama itekako potreban. Poseban naglasak stavljen je na to da izazovi koji se danas stavljaju pred žene u poduzetničkom okruženju ne trebaju biti prijetnja već prilika za pozitivnu promjenu.

Drugi dan radionice bio je posvećen učenju o razvoju startup-a i poduzetništvu u cjelini. Predstavnice Fondacije 787 vodile su radionicu u sklopu koje su se učesnice projekta FY4ICT upoznale s pojmovima poput poduzetništva, društveno poduzetništva, lean metodologije, i sl. te su im predstavljene mogućnosti razvoja i načini djelovanja u budućnosti.

Radionica „Building entrepreneurial mindset“ je prva u nizu radionica koje će se održati u sklopu projekta „Supporting Female Youth from BiH and MNE in entrepreneurship, employment and leadership in ICT“. Nosilac projektnih aktivnosti u BiH je INTERA Tehnološki park Mostar.

0
0
0