Pristup finansijama Cosme/InnovFin H2020

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine kao koordinator BITNET konzorcija u Federaciji Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Unicredit i ProCredit Bank BiH organizovala je 10. maja 2018. g. radionicu na temu pod nazivom „Pristup finansijama (A2F) Cosme/InnovFin H2020“.

Predstavnici Fondacije 787 kao i ostali učesnici, imali su priliku saznati više o dostupnim sredstvima za biznise u BiH kroz dva programa Evropske komisije: COSME i InnovFin EU Finance. Također, učesnici su imali priliku da se upoznaju i sa drugim proizvodima za MSP, te o uslugama koje su dostupne u okviru projekta EEN mreže u Bosni i Hercegovini.

Predavači na radionici su bili: Amel Agić i Osman Kajmović iz ProCredit Banke , Aida Ešpić i Nejra Hadžiabdić iz Unicredit Banke i Amir Hujić koordinator BITNET konzorcija u FBiH, načelnik Odjela za EU i projekte.

U okviru radionice predstavnici banaka dali su odgovore koji su to kriteriji prilikom apliciranja za kreditne linije Cosme/InnovFin H2020, te su predstavljeni primjeri uspješne prakse.

0
0
0