Učestvovali smo u realizaciji prvog Woman Entrepreneurs Bootcamp-a

Fondacija 787 je zajedno sa SECO-om, Internacionalnim Burch niverzitetom i Fondacijom Mozaik, 18. i 19. maja realizovala prvi Woman Entrepreneurship Bootcamp u Sarajevu.

Na dvodnevnom programu Bootcampa, koji je realizovan na engleskom jeziku, je učestvovalo 8 start-upova koje vode žene iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine.

Na samom početku sve učesnice su imale priliku učestvovati u radionici o predstavljanju (pitch) njihovih poslovnih ideja potencijalnim investitorima i kupcima, nakon čega su se start-upovi podijelili u dvije skupine ovisno o stepenu njihovog razvoja. Oni koji su tek u fazi razvoja svoje poslovne ideje su učestvovali u jednom, a oni koji već imaju operativan biznis ali ga žele dalje razviti, su učestvovali u drugom programu. Teme o kojima su imali priliku učiti u sklopu ovih programa i radionica su između ostalog: istraživanje tržišta, upravljanje proizvodima, orijentacija prema kupcima, liderske vještine, određivanje cijena i cjenovnih strategija itd.

U posljednjem dijelu programa, sve učesnice su imale priliku predstaviti svoj biznis i osvojiti vrijedne nagrade. Prvo mjestu na pitch takmičenju je osvojila Tamara Jović (Super žena), drugo Samra Pološka (PlusMinus Fashion), a treće Azra Polimac-Bajrić (Bosnian2Go).

0
0
0