U susret drugom edukacijskom modulu programa "Poduzetne samohrane mame"

Svega nekoliko dana dijeli nas od drugog edukacijskog modula našeg programa "Poduzetne samohrane mame". Druga faza programa kojeg implementiramo u saradnji sa Misijom OSCE-a u Bosni i Hercegovini i Udruženjem Marathon Sarajevo, održat će se u nadolazeću subotu, 25.5. u prostorijama Ekonomskog fakulteta Sarajevo.
Violeta Čibukčić, jedna od učesnica programa, koja je i osnivačica zanimljivog i kreativnog biznisa Via.babine, podijelila je sa nama svoje dosadašnje utiske o programu.

"Neizmjerno sam sretna što sam pravovremeno dobila informaciju o realizaciji programa Fondacije 787, koji nosi naziv „Poduzetne samohrane mame" i kao takav sam od sebe zavrjeđuje svaku pohvalu, te što je moja aplikacija za učešće u programu ušla u uži izbor, čime sam dobila priliku, da kroz dodatnu, kvalitetnu edukaciju, tokom tromjesečnog programa, steknem vještine potrebne da jedan moj hobi pretočim, nadam se, u održivi biznis.

U prethodno održanim modulima, zajedno sa ostalim učesnicama, stekla sam osnovne informacije o poslovnom ekosistemu, o ulasku u poduzetničke vode, koji naravno podrazumijeva posjedovanje bazičnih informacija o pravnim aspektima poslovanja, kao što su registracija i fiskalizacija, osnovnim računovodstveno-administrativnim obavezama biznisa, te financijskim pojmovima i alatima za financijsko upravljanje.

Sve učesnice programa izuzetno je dojmio tzv. poduzetnički panel, održan sa ljudima koji danas vode održive male biznise, a do prije par godina bili su u potrazi za poslom, što ih je većinu i motivisalo da stvar uzmu u svoje ruke i priliku potraže u pokretanju vlastitog biznisa.

Obzirom da je program u toku, rekla bih, da nas je do sada najviše obogatio modul koji je govorio o razvoju poslovnog modela za odabranu ideju, a koji je podrazumijevao i praktičan rad na razvoju poslovnog modela za svaku pojedinu biznis ideju, svih učesnica programa.

Danas se nekako podrazumijeva, a i od svake osobe očekuje, da bez obzira na njena predznanja, zna obavljati poslovni razgovor, posjeduje vještine  e-mail korespodencije, zna prezentirati svoj poslovni projekat, timski surađuje i verbalno i neverbalno komunicira u prezentiranju svoje ideje, proizvoda, ili usluge, te bismo slobodno mogli reci da uz dobru organizaciju, za koju često kažemo da je polovina obavljenog posla, rame uz rame ide dobra i komunikacija.

Ja osobno, a vjerujem i ostale učesnice programa „Poduzetne samohrane mame", s nestrpljenjem očekujem i unaprijed se radujem drugom modulu programa Fondacije 787, koji je predviđen za subotu 25. maj, jer su u agendu uključene, za sve nas, veoma interesantne i aktuelne teme, kao što su razvoj komunikacijskih vještina, marketinški alati za efikasnu prodaju, te vještine promocije na društvenim mrežama".

0
0
0