Uspješno završena BOLD START kvalifikacijska pitch takmičenja u čak 7 bh. gradova

Fondacija 787 je imala priliku u proteklom periodu, tačnije od septembra 2019. do početka januara 2020. godine obići 7 bh. gradova i to Mostar, Zenicu, Banja Luku, Bijeljinu, Sarajevo, Bihać i Livno s ciljem održavanja pitch takmičenja namijenjenih za mlade lidere i liderke koji su izrazili zainteresovanje da svojim kreativnim idejama učestvuju u BOLD START programu i na taj način pokušaju dati svoj doprinos u lokalnim zajednicama.

Bila nam je čast provesti posljednje mjesece u druženju i razgovoru sa mnogim zanimljivim pojedincima i pojedinkama, i saslušati njihove inovativne ideje i prepoznati potencijal koji se u njima krije, kao i upoznati se sa problematikom različitih dijelova BiH koji ovi mladi nastoje da mijenjaju.

BOLD START se pokazao odličnom inicijativom koji je zaintrigirao veliki broj lidera i liderki, što zaključujemo činjenicom da smo zaprimili preko 100 prijava na program. Po završetku prve faze, Fondacija 787 je napravila selekciju 30 osoba koji će se smatrati zvaničnim polaznicima/ama programa, koji će započeti 19. februara u Sarajevu, i trajati narednih devet mjeseci.

Zahvaljujemo se svim mladim optimistima koji su se prijavili i odlučili da sudjeluju u prvoj fazi takmičenja, i posebne čestitke osobama koje su svojim inovativnim idejama uspjele da se plasiraju u dalji dio programa. Radujemo se našim zajedničkim počecima u vašim preduzetničkim pričama.​

 

 

 

Realizacija ovog programa je finansirana grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).

0
0
0