Okupljanjem 30 mladih bh. lidera i liderki - započeo je BOLD START program!

U periodu od 19. do 23. februara 2020. godine, Sarajevo je bilo mjesto okupljanja 30 mladih lidera i liderki iz cijele BiH, koji su imali priliku sudjelovati u petodnevnom edukativnom modulu.

Ovaj modul je bio sačinjen od niza interaktivnih radionica, u sklopu kojih su učesnici/e imali priliku uspostaviti neprocjenjivu mrežu novih poznanstava, izrađivati svoj biznis plan upotrebom biznis kanvasa, saznati više o pravnim i finansijskim obavezama biznisa, te dobiti upute za realizaciju efikasnog istraživanja tržišta.

Tokom ovih pet dana, učesnici/e su upoznali i značajan broj uspješnih lokalnih preduzetnika/ca, te su kroz preduzetnički panel i 90-minutni World Café saslušali njihove priče i savjete, ali i saznali sa kojim su se izazovima ovi mladi preduzetnici/e suočavali na svom poslovnom putu.

U narednom periodu naše BOLD START učesnike/ce očekuje istraživanje tržišta, kroz koje će biti u mogućnosti testirati svoje biznis i projektne ideje sa svojim potencijalnim kupcima i klijentima, a naš naredni zajednički susret zakazan je za kraj mjeseca maja, kada ih očekuju nove radionice, koje će, ne sumnjamo, u velikoj mjeri doprinijeti boljoj realizaciji njihovih preduzetničkih ideja.

* Realizacija programa je finansirana grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).

 

0
0
0