Učestvujte na webinaru sa Unom Bejtović: "Šta sve vlasnice malih biznisa trebaju znati o PR-u?"

Nesebična podrška velikog broja eksperata/ica preduzetničkoj zajednici u BiH se nastavlja!

Sada kada su posljedice COVID-19 krize sve jasnije i vidljivije, različiti oblici podrške bh. preduzetnicima/ama su sve potrebniji i značajniji. Raduje nas vidjeti da iz dana i dan raste broj eksperata/ica koji nesebično i u potpunosti besplatno nude svoju stručnu pomoć vlasnicima/ama malih biznisa u BiH.

Jedna od takvih ekspertica je i Una Bejtović, osnivačica i vlasnica agencije Bejtovic Communications, koja će, u saradnji sa Fondacijom 787, u utorak, 23. juna 2020. godine sa početkom u 17:30 sati, održati besplatan webinar na temu "Šta sve vlasnice malih biznisa trebaju znati o PR-u?". Ovaj webinar je namijenjen preduzetnicama iz cijele BiH, a od posebnog značaja će biti za sve vlasnice malih biznisa. Webinar će se održati online, putem Zoom aplikacije, a trajat će 90 minuta.

U okviru ovog webinara učesnice će imati priliku čuti jednostavne i jasne definicije struke odnosa s javnošću, te osvijestiti njenu suštinu i svrhu. Bit će im predstavljeni osnovni alati i tehnike PR-a, te šta znači ciljna javnost i kako je definišemo. Također, predstavit će se jasna razlika PR-a u odnosu na druge discipline, a razgovarat će se i o tome kakve osobine treba da ima i kakve vještine da razvije osoba koja se bavi ovom strukom. Na kraju webinara, sve preduzetnice će shvatiti da su rođene PR-ovke cijeli svoj život i da sve naučeno trebaju samo primijeniti na svoje poslovanje!

17:30 - 19:00 sati
- Razumijevanje struke odnosa s javnošću
- Definiranje ciljnih javnosti
- Tehnike i alati
- Razlike u odnosu na slične discipline

O predavačici

Una Bejtović je rođena je u Sarajevu 1977. godine, gdje je završila Drugu gimnaziju, Filozofski fakultet na odsjeku Književnost naroda BiH i bosanski jezik, te magistrirala na Centru za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Bologni i Univerziteta u Sarajevu Demokratiju i ljudska prava u jugoistočnoj Evropi sa temom "Politički režimi i mediji – mediji između govora mržnje i EU standarda – studija slučaja Republike Hrvatske".

U decembru 1993. godine, kada je imala svega 16 godina, počinje njena medijska karijera na sarajevskom "ISV radiju", da bi potom šest godina provela na "Radiju M", a narednih nekoliko godina i u redakciji jutarnjeg programa TV FBiH. U tom periodu, ali i u godinama koje su uslijedile, osim živih radio i TV programa, realizirala je desetine koncerata i događaja raznih formata, te je sarađivala sa nekim od najvećih muzičkih imena. U bogatoj karijeri bilježi i iskustvo u pokrivanju “Breaking News” priče na CNN International Desku u Atlanti, u aprilu 2006. godine.

Godine 2009. započinje i svoju karijeru u oblasti odnosa s javnošću i to kao freelance savjetnica, najčešće sarađujući na projektima iz kulture, ljudskih prava, ali i u biznis sektoru, a biva angažovana i kao trenerica javnog nastupa i prezentacijskih vještina.

Dobitnica je PRO PR nagrade za izvrsnost u odnosima s javnošću i doprinos razvoju struke u BiH za 2013. godinu. Početkom 2014., osniva agenciju za odnose s javnošću "Bejtovic Communications", koja je u proteklih šest godina uspješno realizirala više od 150 projekata u raznim sektorima. U ulozi gostujuće predavačice održala je brojna predavanja iz odnosa s javnošću na bh. fakultetima, te na Londonskoj školi za odnose s javnošću u BiH i u Makedoniji.

 

➡️ Link za prijave dostupan je ovdje.

 

0
0
0