Prijavi se na drugi po redu TECH BOOST predakceleratorski program!

Fondacija 787, u saradnji sa Startup Wise Guys akceleratorom i uz podršku EFSE Poduzetničke akademije, realizuje drugi po redu Tech Boost Program za startup-ove iz Bosne i Hercegovine!

 

ŠTA JE TECH BOOST PROGRAM?

Tech Boost je regionalni, dvomjesečni program dizajniran da ubrza razvoj tech startup-ova i pruži im podršku u osiguravanju prve investicije. Kroz program učesnici/e će imati priliku da rade direktno sa iskusnim mentorima/cama iz BiH i svijeta, dobiju pristup Startup Wise Guys platformi sa sadržajima relevantnim za pokretanje i razvoj startup-a, da učestvuju na radionicama dizajniranim prema njihovim potrebama, te da predstave svoju ideju u sklopu međunarodnog pitch takmičenja.

Program će biti realizovan od 14.9.2020. godine, u trajanju od osam sedmica, te će učesnici/e koji/e uspješno prođu program imati priliku da svoj startup predstave na Demo Day-u pred investitorima/cama.

 

PROFIL STARTUP-A KOJI TRAŽIMO

Idealni/e kandidati/kinje za ulazak u Tech Boost Program su timovi koji već imaju razrađen koncept svoje ideje ili MVP (minimum viable product), te oni/e koji/e imaju proizvod na tržištu ili planiraju da ga lansiraju u narednih do 12 mjeseci.

Poziv je otvoren za sve timove koji ispunjavaju gore navedene kriterije, nevezano za to da li imaju registrovanu kompaniju.

 

KLJUČNI DATUMI

Rok za prijave: 4.9.2020. godine u 17:00 sati
Selekcija timova: 8.9.2020. godine
Objava izabranih timova: 10.9.2020. godine
Bootcamp: 14. – 18.9.2020. godine (realizovan od strane Startup Wise Guys u online formatu)
Realizacija programa: 14.9. – 15.11.2020. godine

Napomena: Program će u cijelosti biti realizovan na engleskom jeziku.

Prijave za Tech Boost Program su otvorene, a svoju aplikaciju možete poslati na ovom linku.

 

O PARTNERIMA

EFSE ENTREPRENEURSHIP ACADEMY

EFSE Entrepreneurship Academy (Akademija za poduzetništvo), inicijativa EFSE Development Facility, obuhvata niz programa za podršku startup-ovima u cijelom EFSE ciljnom regionu. Radeći zajedno sa lokalnim organizacijama koje pokreću projekte inkubacije i akceleracije, Akademija za poduzetništvo pruža poduzetnicima/ama i njihovim novim biznisima usmjeravanje, resurse, mentorstvo i mogućnosti umrežavanja, sto povećava šansu da dobiju finansijsku podršku i druga sredstva neophodna za pretvaranje dobrih ideja u uspješna poduzeća. Na ovaj način, Akademija za poduzetništvo i njeni partneri pomažu u stvaranju okruženja u kojem poduzetnici/e mogu uspjeti – podstičući duh EFSE-a kao “Fond za poduzetništvo”.
Više informacija: www.efse.lu/entrepreneurshipacademy

STARTUP WISE GUYS

Startup Wise Guys je vodeći evropski B2B akcelerator, prisutan u sve tri države Baltika sa učesnicima programa iz cijelog svijeta. 2019. godine akcelerator je dobio nagradu VC fond godine za Centralnu i Istočnu Evropu. SWG se može pohvaliti stopom uspjeha startupa od čak 77% i da su jedan od najaktivnih „early stage“ investitora u Evropi sa preko 185 kompanija u svojem portfoliju.
Više informacija: www.startupwiseguys.com

FONDACIJA 787

Fondacija za društveno-ekonomski razvoj 787 je neprofitna organizacije čiji je rad usmjeren na ekonomsko osnaživanje žena i mladih kroz poticanje poduzetništva, te podržavanje njihovog profesionalnog rasta i razvoja. Aktivnosti Fondacije 787 uključuju obrazovanje, informisanje, umrežavanje, pružanje usluga poslovnog razvoja, te zagovaranje za bolji položaj žena i mladih u bh. društvu. Fondacija je u dosadašnjem radu implementirala niz preduzetničkih programa uključujući pred-inkubatorske, inkubatorske, scale-up, resilience, i pred-akceleratorske programe.
Više informacija: www.fondacija787.ba

1
0
0