Elma Šuško - SLOBODA je ženskog roda

Svakodnevno svjedočimo doprinosu i značaju preduzetnica i njihovih malih biznisa širom BiH. Sada kada je veliki broj njih pretrpjelo negativne efekte COVID-19 krize, blagovremeno prepoznati njihove potrebe i pružiti im podršku nikada nije bilo važnije.

Jedan od programa koji pruža sveobuhvatnu podršku bh. preduzetnicama je „BizUP“, koji Fondacija 787 implementira u saradnji sa Britanskom ambasadom u BiH, UN Women BiH, te Švedskom ambasadom u BiH. Upravo u okviru ovog programa realiziramo kampanju „Budućnost je ženskog roda“ gdje ćemo u periodu od 19.04. do 02.05.2021. godine predstaviti 15 sjajnih preduzetnica iz raznih dijelova BiH, te ćemo vas upoznati sa značajem i doprinosom njihovih malih biznisa bh. ekonomiji.

Dobro poznata činjenica jeste da je turizam oblast koja je naročito osjetila negativne posljedice COVID-19 krize. Veliki finansijski gubici i nemogućnost realizacije svojih poslovnih aktivnosti, turističke radnike/ce je suočilo sa nizom novih, nepoznatih izazova i velikom dozom neizvjesnosti šta će se s njihovim biznisima desiti. No, da je važno prilagoditi se novim okolnostima, te nastaviti na profesionalan način njegovati odnos sa svojim klijentima/cama dokazuje preduzetnička priča o “S Tours” turističkoj agenciji iza koje stoji Elma Šuško.

Elma i njen tim su prilagodili svoje poslovanje i ostali pouzdani oslonac svojim klijentima/cama. Zašto baš svoje naredno putovanje trebate prepustiti Elmi i njenom timu, saznajte u nastavku.

„Agencija 'S Tours d.o.o.' posluje od 2000. godine, smješteni smo u starom dijelu grada Sarajeva u ulici Muvekita 2. Pored mene, S Tours tim čine Sandra Milanović i Mirela Kadragić.“ – započela je Elma, a istakla je i šta sve uključuje ponuda agencije i zašto je njihovo poslovanje posebno: „Pored naše primarne djelatnosti a to je prodaja avio karata, naš tim organizuje i ljetovanja, odlaske na kongrese, sajmove, a omogućavamo našim klijentima i rezervaciju hotelskog smještaja.

Svjesni važnosti prilagođavanja poslovnog modela novim COVID-19 uvjetima, našim klijentima nudimo i cijeli set olakšica, koji im omogućava da stresni način života zamijene ugodnim i sigurnim putovanjem na fleksibilniji i pristupačniji način. Primjerice, za naše putnike nudimo različite modele plaćanja naših usluga, bilo da je riječ o odgodi plaćanja, plaćanju po povratku ili pak plaćanju na rate. Cijeli proces zavisi od naših klijenata i nastojimo maksimalno izaći u susret njihovim mogućnostima i potrebama. Također, kvaliteti poslovanja naše agencije svjedoči i odličan rejting na nivou BiH.“

Zadovoljstvo i sigurnost klijenata su vam na prvom mjestu. Kako ste reagovali na samom početku pojave COVID-19 pandemije?

„Sigurnost, a naravno i zadovoljstvo, naših putnika je apsolutno na prvom mjestu. Znamo da će ovo sve proći i biti jednog dana iza nas, pa je važno zadržati svoje klijente i nastaviti im biti pouzdana adresa. Ono za šta se agencija S Tours pobrinula na samom početku krize jeste da svim svojim klijentima koji su uplatili aranžmane, a koji su zbog izbijanja pandemije nažalost morali biti otkazani, u rekordnom vremenskom periodu vrati novac, bilo da je riječ o fizičkim ili pravnim licima. Takvim poslovnim potezom smo dokazali da smo ozbiljna firma kojoj je stalo do svojih klijenata i koja je ostala vjerna svojoj misiji i viziji čak i u kriznim vremenima.

Također, jedna smo od rijetkih agencija koja sarađuje sa svojom konkurecijom. Uvijek pozdravljamo prisustvo zdrave konkurencije, budući da svako od nas ima svoje klijente i smatram da ne možemo naštetiti jedni drugima, već ujedinjeni prevazići ovaj teški period u kojem se nalazimo.“

Iako je „S Tours“ tim s obzirom na novonastale okolnosti odlično odreagovao na krizu, negativne posljedice COVID-19 krize su se itekako osjetile. Još uvijek je bilo potrebno održati model poslovanja, pa je u tome pomogao i BizUP program. Elma je pojasnila i na koji način: „Pored finansijske podrške koju BizUP program omogućava, mnogo nam je ovaj program pomogao i kroz svoju stručnu podršku. Jako mnogo stvari smo iz različitih poslovnih oblasti naučili, sarađivali sa stručnjacima koji su nam bili od velikog značaja. Zbog našeg tempa rada nismo uspjevali stvoriti vrijeme za nešto slično, a shvatili smo koliko je zapravo to važno, pa je BizUP program došao u pravi trenutak“.

Ukoliko planirate odmor ili poslovno putovanje, a niste sigurni gdje možete dobiti sve aktuelne i provjerene informacije o COVID-19 uvjetima, S Tours bi vam definitivno trebao biti adresa. Rad S Tours agencije možete pratiti putem Facebook stranice, kao i na zvaničnoj web stranici, a ovaj sjajni tim će vrlo rado odgovoriti na sve vaše upite.

Fotografija: Aida Redžepagić / Dizajn: Adin Pinjo

0
0
0