Izabrane pobjednice pitch takmičenja prve generacije „AWE
Akademije za preduzetnice“ u Bosni i Hercegovini

AWE Akademija za preduzetnice globalni je program koji je po prvi put uz podršku Američke ambsade u BiH implemetiran i u našoj zemlji, a čast realizacije ovog programa pripala je Fondaciji 787.

Prva generacija AWE preduzetnica brojila je 30 učesnica iz cijele Bosne i Hercegovine, koje su od aprila do septembra 2021. godine intenzivno radile na razvoju svojih biznis ideja i/ili unaprjeđenju svojih biznisa. Tokom šest mjeseci programa, osim kurseva na globalnoj AWE edukativnoj platformi, održano je ukupno 12 online i offline sesija sa lokalnim ekspertima/cama, preduzetnička panel diskusija, a učesnicama je obezbjeđen i individualni mentorski rad sa facilitatorima programa.

 

Kao kruna cijelog programa, u Sarajevu je u subotu 25. septembra realizovano i pitch takmičenje, na kojem su učesnice, zahvaljujući do sada usvojenom znanju, imale priliku predstaviti svoje biznise u najboljem svjetlu. Svaka od učesnica imala je tri minute za predstavljanje biznis/biznis ideje stručnom žiriju te priliku da se takmiči za osvajanje bespovratnih sredstava u ukupnoj vrijednosti od 17.000 KM.

Četiri najuspješnije učesnice na ovom takmičenju bile su Ana Dujmović iz Mostara s svojim biznisom „Mali zeleni“, Ajla Šabanac iz Bihaća sa biznisom „Miniland“, zatim Naida Katica i „Choco omnia“ iz Sarajeva, te Vanja Lazić sa biznis idejom „Sputnik“.

 

0
0
0