Ajla Šabanac i „Miniland animacija“ – Svijet zabave za najmlađe iz srca Bihaća

Preduzetnice se svakodnevno susreću sa različitim izazovima u vođenju svojih malih biznisa. Mentorstvo, edukativne radionice, prilagođena podrška, kao i rad s stručnjacima/kinjama u različitim poslovnim oblastima, samo su neki od koraka koji olakšavaju preduzetnički put i podstiču razvoj biznisa.

Jedan od programa koji pruža ovakvu vrstu podrške preduzetnicama jeste AWE Akademija za preduzetnice, koja se dugi niz godina implemetira na globalnom nivou, a od 2021. godine po prvi put i u Bosni i Hercegovini. Čast implementiranja prve AWE Akademije za preduzetnice u BiH pripala je Fondaciji 787, a realizaciju ovog programa podržala je Američka ambasada u BiH.

Akademija je kroz svoje višemjesečne aktivnosti okupila 30 učesnica iz cijele BiH i kroz 13 edukativnih modula omogućila im je prostor za usvajanje novog znanja, savladavanje izazova, ali i ostvarivanje mnogobrojnih kontakata, važnih za nastavak njihovog poslovanja i/ili razvoja biznis ideja. Kao završni događaj ovog programa održano je i pitch takmičenje na kojem su 4 najuspješnije preduzetnice osigurale bespovratna sredstva za unaprjeđenje rada svog biznisa i nastavak razvoja svojih biznis ideja iz nagradnog fonda vrijednog 17.000 KM.

Upoznajte pobjednice pitch takmičenja AWE Akademije za preduzetnice!

Upoznajte Ajlu Šabanac i njen biznis „Miniland animacija“ iz Bihaća, koji se bavi kreiranjem zabavnog sadržaja za djecu tokom održavanja različitih događaja.

 

Ajla je prepoznala manjak prilika da različiti događaji budu prilagođeni i jednako zabavni i najmlađima, pa je tako sama počela kreirati aktivnosti zahvaljujući kojima će djeca kroz igru i zabavne sadržaje ujedno i naučiti nešto novo i korisno. Ova preduzetnica je svoje bogato iskustvo stekla u proteklih šest godina, te je nakon izrazito pozitivnih reakcija kako djece tako i roditelja, odlučila svoj hobi pretvoriti u biznis.

 

Na pitanje kako joj je AWE program bio od pomoći, Ajla odgovara: „Cijeli program je osmišljen veoma pažljivo i kroz cjelokupno trajanje nismo slušale samo predavanja, nego smo na osnovu naučenog radile konkretne zadatke na vlastitim biznis idejama, a ujedno slušale i ideje drugih učesnica što nam je dodatno pomoglo i proširilo vidike. Na kraju, pored znanja i iskustva, upoznale smo se sa divnim damama iz cijele BiH koje također pokreću svoj biznis i imaju jednaku strast prema onome što žele, a ta energija, vjerujte mi, ne može se kupiti“.

Miniland animacija iz dana u dan  svojom profesionalnom uslugom pruža nesvakidašnju zabavu za mališane uz personalizovane usluge i mogućnost animiranja na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Pobrinite se da zabava za vaše najmlađe nikada ne prestane – zapratite i podržite rad i aktivnosti Miniland tima putem Instagram i Facebook profila.

0
0
0