Aktivnosti →

N

Obrazujemo

 

U Fondaciji 787 organizujemo različite programe jačanja kapaciteta za žene i mlade, kako bismo unaprijedili njihovo znanje, vještine i stavove. Programi su organizovani na teme poput: osnivanje start-upova po lean metodologiji, finansijsko opismenjivanje, tržišna konkurencija, programi izvoza, društveno odgovorno poduzetništvo, poduzetničke i menadžerske vještine, poduzetništvo za žene žrtve nasilja itd.

Pomažemo

 

U cilju pomaganja mladima i potencijalnim ženama poduzetnicama kako bi osnovali i vodili vlastite biznise na efektivan način, Fondacija 787, im obezbjeđuje potrebnu usluge i metodologiju razvoja kompanija. Ove usluge su primarno usmjerene na prenos znanja i vještina, te poslovno-pravno savjetovanje. Navedene usluge uključuju module poput: istraživanje tržišta, razvoj poslovnog modela, pravni zahtjevi za mala i srednja preduzeća, menadžment, itd.

z

Informišemo

 

Mi širimo potrebne informacije koje omogućavaju ženama i mladima da iskoriste ekonomske mogućnosti i unaprijede svoj društveno-ekonomski status. U tu svrhu, kreiramo jedinstvenu internet informativnu platformu za (potencijalne) poduzetnike/poduzetnice, te koristimo različite kanale (internet stranica Fondacije, društvene mreže, bilten i naši događaji) kako bismo proširili vijesti.

Promovišemo

 

Jedan od najbitnijih zadataka ispred Fondacije 787 je promjena postojeće kulture pasivnosti u Bosni i Hercegovini. Samim tim, odlučni smo u promovisanju poduzetničke kulture koja protivrječi uspostavljenim normama koje dodjeljuju tradicionalne uloge ženama (“one trebaju biti domaćice”) i mladima (“njihovo znanje će biti primjenljivo tek u budućnosti”). U tom pogledu, organizujemo različite kampanje podizanja svijesti i ističemo uspješne priče.

Povezujemo

 

Bez obzira na to da li u društvene svrhe ili za poslovne potrebe, umrežavanje (networking), omogućava nove i neograničene mogućnosti. U skladu s tim, posvećeni smo izgrađivanju mreže u Bosni i Hercegovini i na međunarodnom nivou kako bismo unaprijedili poduzetničku kulturu i olakšali poduzetničke napore žena i mladih.

w

Zagovaramo

 

Naše zagovaračke aktivnosti usmjerene su ka stvaranju i razvoju okruženja u kome žene i mladi imaju jednake mogućnosti za postizanje ekonomske nezavisnosti. Samostalno i u okviru zagovaračkih koalicija, razvijamo i zagovaramo starosno i rodno osviještene programe, politike i propise.

Od 2014. do 2018. godine Fondacija 787 je realizovala brojne holističke poduzetničke programe, treninge, poslovne i promotivne događaje, prilike za umrežavanje, poslovna savjetovanja i druge aktivnosti u kojima je učestvovalo preko 400 korisnika i korisnica. U svom radu njegujemo individualni pristup i svakom korisniku nastojimo pružiti onaj oblik podrške koji je potreban kako bismo im pomogli da prepoznaju poduzetničke i komercijalne mogućosti, te steknu potrebna znanja, vještine, stavove i samopouzdanje.

2
0
7