Fondacija 787 je uz podršku Općine Centar Sarajevo, te u saradnji sa Biroom za zapošljavanje Općine Centar, implementirala krajem 2017. projekat „osnaŽENE“ u sklopu kojeg su realizovana dva ciklusa radionica, te personaliziranog poslovno savjetovanje za ukupno 30 učesnica.
Cilj projekta bio je da učesnice steknu znanja i vještine kako bi postale konkurentnije na tržištu rada, ali i kako bi se odvažile na pokretanje vlastitog biznisa/samozapošljavanje.
Projekat je odgovorio na pitanja: kako poslovnu ideju ili hobi pretvoriti u uspješan biznis?, kako razviti održivi poslovni model za svoju ideju/hobi? kako registrovati biznis i sprovesti proces fiskalizacije?, kako upravljati finansijama i bez prethodnog znanja?, koje sve poreske i neporeske obaveze ima jedan biznis?, koje sve institucije i organizacije imaju uticaj na poslovanje u BiH, te kakvu podršku mogu pružiti?, kako uspješno komunicirati, pregovarati i umrežavati se sa poslovnim akterima? itd.

Silvia Kukanja Stanišić, jedna je od učesnica koja je poslala svoju prijavu i pridružila se prvoj grupi na radionici održanoj u novembru 2017. godine. “Odlično organizovana radionica “osnaŽENE” dala mi je sve potrebne informacije da promišljeno krenem u vlastiti biznis. Ovo je sjajna prilika za mlade žene koje imaju poslovnu ideju, ali i za one starije, koje su teško zapošljiva kategorija, da nauče korak po korak sve što je potrebno da se krene, da se prestane trošiti energija na traženje posla i da je usmjere na sebe, razvijanje svoje poslovne ideje, te da se ohrabre za pokretanje svog biznisa. Kvalitetni predavači, ciljan izbor tema, pozitivna energija i pametni mladi ljudi iz Fondacije 787, koji ostaju na raspolaganju i nakon završetka radionice za konkretne odgovore i dalje smjernice. Radionica mi je bila vrlo korisna i zadovoljna sam jer sam pametno investirala svoje vrijeme”, riječi su koje nam je Silvia poslala po završetku radionice.

3
0
0