Osnovne informacije →

Fondacija 787 je nevladina, neprofitna i apolitična organizacija, osnovana u avgustu 2014. godine pri Ministarstvu pravde Bosne i Hercegovine. Fondacija je osnovana sa ciljem promjene i unapređenja specifične pozicije žena i mladih u Bosni i Hercegovini.

Ove dvije skupine se susreću sa nizom izazova poput velike i rastuće stope nezaposlenosti, otežanog pristupa bilo kakvim finansijskim prihodima, kontinuirane društvene i kulturne diskriminacije, te isključivanja iz procesa donošenja odluka – što onemogućava članove spomenutih grupa da ostvare svoj potencijal i ostvare utjecaj u svojim zajednicama.

Fondacija 787 je prepoznala da je zajednički nazivnik problema s kojima se žene i mladi suočavaju jaka ekonomska nemoć i da ona uzrokuje mnoge druge oblike socijalno-ekonomskih ograničenja. Slijedom navedenog, Fondacija podržava efektivno ekonomsko osnaživanje žena i mladih prvenstveno kroz razvoj poduzetništva.

N

Naša vizija

Društvo u kome su mladi ljudi i žene ravnopravni, ekonomski nezavisni i društveno odgovorni članovi.

N

Naša misija

Osnaživanje žena i mladih u BiH u stvaranju i iskorištavanju primarno ekonomskih mogućnosti, sa ciljem poboljšanja sveobuhvatnog kvaliteta njihovih života, te povećanje njihovog utjecaja u društvu.

N

Vrijednosti

Vrijednosti koje nas inspirišu i vode su: jednakost, napredak, solidarnost i izvrsnost.

5
1
0