PoWEr je dugoročni poduzetnički program Fondacije 787 namijenjen ženama iz svih dijelova BiH koje imaju poslovnu ideju i žele razviti svoj biznis.
Program je usmjeren na promovisanje neiskorištenog potencijala ženskog poduzetništva u cilju ohrabrivanja žena u BiH da započnu vlastiti biznis, a njegov cilj je unapređenje znanja i vještina učesnica, razmjena dobrih praksi, te mentoring u procesu razvoja poslovne ideje u uspješan biznis.
Između ostalog, učesnice kroz program imaju priliku i uspostaviti dragocjenu mrežu profesionalnih kontakata koji mogu u budućnosti ohrabriti/podržati njihove poduzetničke aktivnosti. Program je strukturiran na način da učesnice prolaze 3 edukacijska modula, na osnovu kojih uz smjernice Fondacije 787 izvršavaju zadatke vezane za njihov biznis te u vezi sa njima dobijaju konstruktivnu povratnu informaciju, te na samom kraju prolaze kroz proces mentorisanja sa uspješnim poduzetnikom/icom iz iste branše. Program je prvi put realizovan 2017. godine. U prvom izdanju PoWEr programa učestvovalo je 16 žena iz Bihaća, Nove Kasabe, Jajca, Kaknja, Sarajeva, Mostara, Visokog, Kupresa, Travnika, i Ilijaša. U realizaciji je učestvovalo 16 trenera i prodavača, 10 poduzetnika i poduzetnica koji su kroz tematski program dijelili svoja iskustva, te 12 mentora. Realizacija prvog izdanja programa je finansirana grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).

0
0
0