Fotografija usluge

Lektura i korektura

Oblast: Nije ograničeno

Cijena:

2KM po kartici (kartica sadrži 1.800 karaktera)

 

Lektura se odnosi na sveobuhvatno ispravljanje jezičkih grešaka i stilsko uređivanje cjelokupnoga teksta, odnosno na njegovo poboljšanje u skladu sa gramatičkim, pravopisnim i stilskim pravilima normi triju standardnih jezika koji se koriste u BiH. To podrazumijeva uklanjanje gramatičkih i pravopisnih, ali i sadržajnih grešaka, usklađivanje naziva sa jezičkom normom, primjenu dosljednosti u citiranju i navođenju literature, te druge lektorske zahvate koji poboljšavaju strukturu rečenice.

Korektura kao završna faza uređivanja prije štampanja određenog teksta obuhvata isključivo završne, takozvane kozmetičke ispravke, zahvate uklanjanja tipfelera i drugih, češće grafičkih grešaka koje su u postupku grafičke pripreme teksta zbog brzine ili nepažnje previđene, poput pogrešnoga rastavljanja riječi na kraju retka, pogrešnih znakova interpunkcije, veličine i vrste slova, spojenih riječi ili rastavljenih dijelova iste riječi, nedostatka ili viška razmaka i sl.

Kontakt forma:

Naruči uslugu lekture i korekture

Narudžba:

Podaci o startupu/izvođaču →

Usluge pruža Amra Logo, bachelor Bosanskog, srpskog, hrvatskog jezika i književnosti, koja ima dugogodišnje iskustvo u navedenoj oblasti kroz samostalni rad, te rad u izdavačkoj kući “Dobra knjiga”.

Reference su dostupne na upit.